Wanneer hulp niet wordt geaccepteerd.

Inmiddels heb ik veel buitenlandse asiels gezien in Turkije en Spanje.
Het blijft me verbazen hoeveel honden er in de asiels zitten maar het meest verbaast me de enorme verschillen. Hoe groot mijn passie ook is, hoe graag ik ook dingen zou willen veranderen, als een Nederlandse twintiger sta ik machteloos in veel asiels.  Wanneer het asiel geen structurele verandering wil sta ik met mijn rug tegen de muur.

Hoe mooi is het dan om te zien dat er asiels zijn die wel willen veranderen, die staan te springen om hulp en ongeacht je leeftijd, ervaring of achtergrond jouw hulp enorm waarderen.

Sinds 1,5 jaar zet ik me naast het Göcek friends of the environment & Animals asiel in Turkije me ook in voor het asiel in VilaFranca in Spanje. Het asiel in VilaFranca heeft de laatste jaren een enorme positieve verandering doorgemaakt. Hoe tof is het dat ik daar voor een heel klein deel aan bij mag  dragen.

Miranda&Roger de contactpersonen uit Spanje zijn de absolute helden in dit verhaal. Wekelijks zijn zij vrijwillig in het asiel om de honden een structureel beter leven te geven en de kans op adoptie te vergroten. In relatief korte tijd zijn er veel dingen veranderd.
– Alle honden hebben ipv een nummer een naam.
– Alle dieren worden getest op gedrag, krijgen een gezondheidscheck, worden gefotografeerd en door verschillende stichtingen online gezet.
– Inmiddels is er een samenwerking met een residentie en gastgezinnen waardoor veel honden eindelijk weg kunnen uit de hokken.

Naast Miranda&Roger is er een team vrijwilligers die echt om de dieren geven. Ze zijn oprecht blij wanneer ze foto’s van een geadopteerde hond krijgen. En het mooiste van alles, ze staan open voor hulp. En laten we zeker de Nederlandse vrijwilligers niet vergeten!

Het is mooi om voor een asiel te mogen werken (geheel vrijwillig) en samen te laten zien dat het anders kan. En met resultaat.

Elk bezoek aan een asiel is moeilijk en een realiteitscheck. Toch geeft het zoveel voldoening en hoop als er weer een gered is.
Ook al is het dweilen met de kraan kopen en moet de bevolking zich richten op de dierenwelzijn en sterilisatie samen hebben we al voor veel honden iets kunnen betekenen.

Ben jij benieuwd naar de honden uit het asiel VilaFranca? Via deze link kom je op de Nederlandse Facebookpagina van het asiel, waarop veel honden uitgelicht worden.

Dank je wel voor het lezen.

Team Lucky Wishes

 

 

 

2 gedachten over “Wanneer hulp niet wordt geaccepteerd.

 1. Goedemorgen beste Esther,

  Ik wil je even laten weten dat ik het superfijn en goed vind om weer regelmatig een nieuwsbericht van je/jullie te mogen ontvangen! Ik ben gestopt met Facebook vanwege de voor mij te vele indrukken en prikkels, daarom blij met deze e-mails om zo de liefde voor de dieren met anderen te kunnen delen!

  Ik heb veel respect voor je daadkracht en stem voor de dieren! Zelf woon ik sinds 4 jaar in zuid-west Frankrijk waar ik mij ook inzet voor de (zwerf)dieren. Hier niet zoveel zwerfhonden, maar wel ook overvolle asiels en helaas nog veel dieren die geëuthanaseerd worden. Hier in Frankrijk nog een groot probleem met zwerfkatten, en ben ik zelf begonnen met het helpen bij mensen die zwerfkatten in hun tuin voeren. Ik heb een aantal vangkooien en laat de dieren steriliseren met goede reductie bij de dierenarts, waarna ze weer worden teruggezet op hun vertrouwde plek waar zij dan bijgevoerd worden. Mijn goede-doelenpot wordt gesteund door een aantal lieve dierenvrienden en wij staan zelf op de rommelmarkten hier om geld in te zamelen, waar ik gelijk contacten leg en informatie geef over het nut van sterilisatie. Vanaf januari heb ik alweer zo’n 18 katten laten helpen, en ben ik nu bezig met een vangactie bij een mevrouw die 10 katten in de tuin heeft!

  We hebben al eerder contact gehad, 2/3 jaar geleden vanwege dat ik lavendelgeurzakjes (o.a. in de vorm van hondjes!) maak voor meerdere goede doelen! Via bekendmaking via jouw site en Facebook heb ik toen een mooi bedrag over kunnen maken naar o.a. stichting AAI! Daarom kom ik ook even weer terug met het aanbod dat als ik hierin nog weer iets kan betekenen voor jouw goede doelen dan wil ik hier weer graag aan bijdragen! Ik heb nu een nieuw idee: leuke lavendelhondjes/katjes maken, in een mand op de toonbank bij de dierenarts met een uitleg erbij: 1 ontwormingspil/vlooienpipet voor een zwerfhond/kat kopen/doneren bij de bewuste dierenartspraktijk (een glazen pot in het mandje waar de pillen in gaan) is een lavendelhondje/katje uitzoeken als dank-cadeautje! De dierenarts zal hier vast voor openstaan want zij verkopen weer meer hierdoor!

  Natuurlijk geef ik ook jouw nieuwsbrief door aan dierenvrienden!

  Heel veel succes met al waar je je voor inzet!

  Warme groet uit Frankrijk

  van

  Marjolijn Wesdijk

  PS: als je interesse hebt kan ik wat foto’s doormailen van de lavendelhondjes e.d.!

  ________________________________

  Liked by 1 persoon

  1. Beste Marjolijn,

   Ik weet nog heel goed wie je bent! We hebben het toevallig pas nog over je gehad. Onze droom is om ooit een huisje in Frankrijk of Spanje te hebben en daar honden op te kunnen vangen. Ik vind het ook fijn dat de website weer actief is. Een mooie manier om de verhalen te delen en met elkaar in contact te komen. Geweldig dat je katten laat steriliseren daar ligt de basis. Ook bij de honden in het buiteland is dit de basis. Maar we kunnen niet blijven wachten totdat de bevolking verandert. En zeker niet onze ogen sluiten voor de honden die er al zijn.

   Wij gaan aankomende zomer een weekje naar Frankrijk in Rezay. Ik weet niet of jullie daar in de buurt wonen.
   Bedankt voor je fijne berichtje.

   Liefs Esther

   Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s